Citater om Facebook og privacy (in Danish)

Jeg er citeret i dagens udgave af EPN.DK for følgende:

Netmedier udnytter hul i lovgivningen, Af POUL FUNDER LARSEN (Offentliggjort 01.01.08 kl. 22:00)

Retsforholdene på internettet er notorisk komplicerede, fordi nettets globale struktur, hvor alle i udgangspunktet kan få adgang til netsteder overalt i verden, nemt kommer i konflikt med lokal lovgivning.

Hos advokatfirmaet Bender, von Haller og Dragsted vurderer

Martin von Haller Grønbæk, ekspert i internetret, at det bliver meget svært at anvende de danske regler på tjenester, som opererer fra lande uden for EU.

»Problemet er, at hvis det drejer sig om en virksomhed, der ligger i USA, vil det sandsynligvis være de amerikanske regler, der gælder og kan håndhæves. For eksempel, hvad angår beskyttelse af persondata, er de amerikanske regler ikke nær så skrappe som de europæiske,« siger han.

og

Men globaliseringen kan også på længere sigt arbejde til fordel for de danske brugeres rettigheder.

I takt med at internetselskaberne bliver mere globale, kan de nemlig også blive mere samarbejdsvillige i forhold til de lokale myndigheder.

»Hvis de pågældende tjenester begynder at oprette for eksempel danske selskaber, kan man gå efter dem dér. Men for dem, der ikke findes i Danmark eller på europæisk plan, har man stadig et problem,« siger Martin von Haller Grønbæk.

Update: Se ComOn: Facebook snor sig uden om dansk lovgivning.

Technorati Tags:
,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *