Ny dansk dataforening: Quantified Self DK

Quantified Self
Quantified Self

D – Danmark, dansk, danske, data
A – arkiv, aggregering, akkumulering, aktiv, aktivister, almen
T – teknologi, tech, tosser, til
A – alting, alle, andet…

Elsker du data om dig selv og din gøren og laden og din fysik, helbred og velvære?
Indsamler du data om dig selv via iPhone eller andre smartphones og gadgets?
Har du lyst til at dele viden, tips og tricks om personlig data-indsamling?
Har du lyst til at møde andre, som deler visionen om et bedre liv for dig selv og andre via mere data?
Så vær med til at starte den danske afdeling af Quantified Self!

Personlig data-tracking, hvad enten det er om krop, aktiviteter eller information fra de nærmeste fysiske omgivelser er et felt i rivende udvikling og et område, hvor smartphones, sensorer og netadgang allevegne giver os mulighed for at få større kontrol med vores liv og hverdag.

Vi synes ganske enkelt hele det felt er voldsomt spændende, uanset om det giver sig udtryk i kulegravende datajournalistiske visualiseringer eller en personlig database med vægt, fedtprocent og kalorieindtag.

I USA har bla. Kevin Kelly og Gary Wolf stået bag den såkaldte Quantified Self-bevægelse for personlige data-indsamlere, altså folk der tracker deres humør, søvn, kost, bevægelser, arbejde, opmærksomhed og så videre.

Her deler de og et hastigt voksende community erfaringer, giver tips og tricks videre, og hjælper hinanden med at uddrage forståelse og ny indsigt af de mange data.

Nu forsøger vi – en gruppe data fetichister – i fællesskab at opbygge et dansk afsnit af Quantified Self – eller i hvert fald en (mere eller mindre formel) mødeplads for os data-elskere.

Vi kan selv fortælle om motionstracking, kalorietællere, Withings-vægten og den slags – men vil meget gerne vide mere om alternative værktøjer. Og så er masser af andre områder som fx måling af strømforbrug, sensor-hardware eller de lidt mere ‘fluffy’ data som humør og opmærksomhed.

Samtidig kunne det jo også være at der var mulighed for en slags cross-over-møder med folk fra hacker-laboratorierne, som kan bygge elektronik og apparater der måske kan hjælpe os med at automatisere data-logningen.

I vores optik spænder mulighederne for vidensudveksling og diskussioner i QS DK meget vidt, fra personlige beretninger om søvnmønstre hele vejen op til visioner om at revolutionere videnskaberne gennem massiv computerisering, dog med fokus på viden og input man skal have en chance for at udnytte i hverdagen.

Vi ønsker at stille et forum til rådighed, hvor vi med vores positive udgangspunkt kan snakke om nye forretningsmodeller baseret på self-tracking, om ejerskab og kontrol over de enorme mængder af data, som nu indsamles, om udfordringer for beskyttelsen af privatlivets fred og personlige data, og om alle de samfundsmæssige, sociale, sociologiske og forskningsmæssige (for nu bare at nævne nogle), som vi allerede nu mødes med.

I første omgang søger vi input til ideen om et Quantified Self DK –  og gerne tilsagn fra folk der har lyst til at være med – og så vil vi gerne allerede invitere til det første møde, hvor vi blandt andet vil fortælle om vores besøg på den første europæiske Quantified Self-konference, som vi lige har besøgt. Så må senere vi finde ud af, hvorledes vi skal organisere os.

Lad os høre fra jer!

Anders Høeg Nissen (http://andrs.dk/), Martin von Haller Grønbæk (http://www.vonhaller.dk/), Mads Rydahl (@rydahl), Jakob Eg Larsen (http://milab.imm.dtu.dk/jel)

Enhanced by Zemanta

  1. Stig Brandt avatar

    Hej Martin

    Har fuldt dette projekt et stykke tid bl.a. på linkedin og vil gerne deltage i et eller andet omfang.

    mvh
    Stig Brandt

  2. Thomas Geisnæs avatar
    Thomas Geisnæs

    Hej!

    Jeg drømmer om at finde ud af hvorfor jeg en sjælden gang imellem er frisk om morgenen. Tror at denne type datalogging og -mining er vejen frem.

    Jeg har leget lidt med forskellige typer sensorer som programmør hos hjerneforskerne på Panum.

    Jeg vil gerne høre mere om forening mv.

    mvh,
    Thomas Geisnæs

  3. Ulrik Bo Larsen avatar

    Bandede og svovlede over ikke at have fået øjnene op for konferencen i Amsterdam før lørdag, da jeg så Tweetsne komme ind.

    Er interesseret i at deltage..

    Mvh
    Ulrik Bo Larsen

  4. Olav avatar
    Olav

    Fantastisk initiativ. Jeg elsker at bruge og registerer data, det motiverer og det sikrer at man kan forholde sig til sit fremskridt eller tilbagegang før en forkert udvikling har taget for meget fart.

  5. Peter Vistisen avatar

    Spændende I også er hoppet med på vognen 🙂

    I Aalborg, under regi af Aalborg Universitet har vi i de sidste par måneder opstartet den første danske QS gruppe (midlertidig hp: http://www.quantifiedself.wordpress.com) hvor vi har samlet en række datainteresserede indenfor både datalogi, psykologi, design, læring mfl.

    Pt er vi igang med en masse pilot projekter med alt lige fra triangulering af puls, galvanic skin response og HRV, til at teste mere consumer grade produkter såsom Jawbone’s UP armbånd.

    Kontakt os evt via sitet (referencen er Morten Aagard, der er den lokale initiativ tager)

  6. Søren Emil avatar
    Søren Emil

    Virkelig fedt at QS endelig er kommet til Danmark.

    Jeg har lyttet ekstra godt efter, hvergang Harddisken har nærmet sig dette område. Hvilket de heldigvis gør mere og mere.
    Jeg var tidligere frustreret over at Fitbit stadig ikke shippe til Danmark.

    Derudover har jeg selv beskæftiget mig med en startup, som tog udgangspunkt i QS/dataindsamling.

    Glæder mig til at høre nærmere 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *