Ny selskabslov

selskab
selskab

I oktober 2006 nedsatte Økonomi- og Erhvervsministeriet ”Udvalget til modernisering af Selskabsretten”, der fik til formål at udarbejde en betænkning om modernisering af den danske aktie- og anpartsselskabslovgivning.

Resultatet af udvalgets arbejde blev offentliggjort den 26. november 2008 i form af en 1270 sider lang betænkning (nr. 1498/2008) om modernisering af selskabsretten. Med udgangspunkt i udvalgets udkast til lovforslaget, fremsatte Økonomi- og Erhvervsministeren Forslag til lov om aktie- og anpartsselskaber.

Efter nogle forhandlinger og ændringer af lovforslaget, vedtog et bredt flertal i Folketinget den 29. maj 2009 en ny selskabslov, som samler den tidligere aktieselskabslov og anpartsselskabsloven i én lov.

Erhvervs- og selskabsstyrelsen har nu meddelt, at første del af loven træder i kraft den 18. januar 2010. Første etape forventes at indeholde følgende elementer:

A: Stiftelse
B: Ændrede kapitalkrav
C: Kapitalandele og stemmeret
D: Selskabets interne procedurer
E: Nye ledelsesmodeller

Flere af ændringerne vil få betydning for danske virksomheder og ikke mindst for små og mellemstore IT virksomheder. I løbet af de kommende måneder vil vi bringe en artikelserie, som netop vil have fokus på de ændringer, som må forventes at få betydning for små og mellemstore IT virksomheder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *